Esztétikai kezelések

A fagyasztást (krioterápia) elsősorban közönséges vírusos szemölcsök(verruca vulgaris), ritkábbban hámszemölcsök, napsugárzás által okozott fénykárosodások kezelésére használjuk. A kezelés kellemetlen, égő érzéssel jár, ami néhány perc alatt elmúlik, sebet nem ejtünk, de napos időszakban fényvédő használata elengedhetetlen. A  gyógyuláshoz általában több kezelés javasolt.

A Volkmann kanállal való eltávolítást gyermekek futószemölcseinek(molluscum), közönséges szemölcseinek(verruca vulgaris), illetve időskori hámszemölcsök eltávolításásra használjuk. Előtte a betegtől és elváltozás jellegétől függő érzéstelenítést alkalmazunk. Gyermekeknél általában érzéstelenítő krémet(ezt  min.30 percig a bőrön kell tartani), ritkábban fagyasztó sprayt, felnőttnél fagyasztó sprayt, vaskosabb elváltozásoknál érzéstelentő injekciót használunk. A beavatkozás eredményeként seb keletkezik, mely 5-10 nap alatt gyógyul, ezalatt fertőtlenítő, hámosító anyaggal kell kezelni, óvakodni kell az áztatástól. A friss sebeket egy  hónapig nap vagy szolárium nem érheti. A vírusos szemölcsök eltávolítását évszaktól függetlenül végzem, az egyéb elváltozásokét lehetőség szerint ősztől tavaszig.

Az elektrosebészeti eljárást hámszemölcsök, közönséges szemölcsök, bőrfüggelékek(fibroma), éranyajegyek(angioma) eltávolításánál alkalmazom. Általában injekciós érzéstelenítés szükséges.
Pacemaker esetén nem végezhető az eljárás.
A beavatkozást követően keletkező  sebeket fertőtlenítő, hámosító anyaggal kell kezelni, óvakodni kell az áztatástól. A friss sebeket minimum egy hónapig nap vagy szolárium nem érheti.

A mélyhámlasztás  leoldja a bőr felszíni hámsejtjeit, ezzel fiatalítja a hámot, eltünteti a pigmentfoltokat, felületes hámszemölcsöket  és simítja a kisebb ráncokat. Hatékony pattanásos bőr kezelésére, zsíros-, tág pórusú bőr esetén is. Többféle erősségű hámlasztás van. Az  enyhébbet  hetente 6-10 alkalommal kell ismételni, a látható hámlás minimális. Az erősebb anyagot hetente-kéthetente kell ismételni 4 alkalommal, a kezelés 3.-4.napján egy kifejezett hámlás jelentkezik, amit a napi program megtervezésénél figyelembe kell venni. Felületes hámszemölcsöket megecseteljük egy még erősebb anyaggal, ez kisebesedést is okoz, ami egy hét alatt gyógyul.

Ezeket a kezeléseket napmentes időszakban végezzük szigorú fényvédelem mellett.
Herpesre való hajlam esetén ezt jelezni kell.

Az eljárás lényege, hogy egy tűkkel ellátott hengert végiggörgetünk az arcon, ami számos apró sebet ejt. Ezek a szúrások beindítják a kollagéntermelést, ami a bőr feszesedéséhez, ráncok, felületes hegek kisimulásához vezet. Lehetőség van hialuronsavban , vitaminokban gazdag anyagokat bejuttatni ezeken az apró szúrásokon, ami további  javuláshoz vezet. A kezelést érzéstelenítő krém alkalmazása mellett végezzük, egyéni érzékenység függvényében kellemetlenséggel,enyhe fájdalommal jár. Kezelést követően a bőr kipirosodik, apró bevérzések előfordulhatnak. Napi tevékenységből való kiesést nem jelent, másnap smink alkalmazása szükséges lehet. Egy hétig szigorú fényvédelmet kell alkalmazni, nem szabad napozni és szoláriumozni., valamint kozmetikai kezelés, forró fürdő, szauna sem javasolt. Uszodába két napig nem szabad menni.  Herpes,  pattanások, sebek, sok anyajegy  esetén nem kivitelezhető. Akinek herpese szokott lenni feltétlenül jelezze.

Az eljárás lényege, hogy finom tűvel apró tűszúrásokat ejtünk és speciális anyagokat juttatunk a bőr felületes rétegébe.A szúrások beindítják a kollagéntermelést, ami a bőr feszesedéséhez, ráncok, felületes hegek kisimulásához vezet.,  a bevitt anyagok a hatást fokozzák.  A kezelést általában érzéstelenítő krém alkalmazása mellett végezzük, egyéni érzékenység függvényében kellemetlenséggel,enyhe fájdalommal jár. Kezelést követően a bőr kipirosodik, apró bevérzések előfordulhatnak. Napi tevékenységből való kiesést nem jelent, de duzzanat, véraláfutás néhány napig látható lehet.Smink másnaptól alkalmazható. Egy hétig szigorú fényvédelmet kell alkalmazni, nem szabad napozni és szoláriumozni., valamint kozmetikai kezelés, forró fürdő, szauna sem javasolt. Uszodába két napig nem szabad menni.  Herpeses tünetek,  pattanások, sebek, sok anyajegy  esetén nem kivitelezhető, akinek herpese szokott lenni feltétlenül jelezze.

Elérhetőségek

Telefon: +36 20 352 0872
Email: info@drtormakatalin.hu

Budapest, II. ker,
Margit krt.54
Biatorbágy, Petőfi S. u. 39.

FEL